Ook een eigen babysite? kijkonzebaby.nl
Timor & Skyler Stork

dagboek

19 september 2012 - Eindelijk toch geslapen in je grote brandweerbed

Vandaag is dan het moment aangebroken dat de bouw van de serre echt is begonnen. Wat een indrukken voor jou: voor het eerst naar school, mama heeft een baby in de buik, een uitbouw/serre en dan ook nog eens een nieuwe slaapkamer met brandweerbed. Mama ging het toch nog eens proberen om jou te laten slapen in je bed en wonder boven wonder vond jij het goed. Mama is nog naast je gaan liggen maar je was zo in slaap en toen is mama weggegaan. Papa en mama waren beiden nerveus of jij zou gaan huilen of uit je bedje zou komen maar nee hoor. Zelfs het geluid van de bouw heeft je in je slaap niet gestoord. Wat knap van je! Die nacht heb je voor het eerst ook in je bed geslapen. En dat ging ook heel goed!

Reageer  

18 september 2012 - Dieptepunt?

Zo vrolijk als je vorige week was zo humeurig ben je nu: vanmorgen om 06.30 uur was je al wakker en huilde je: ik wil niet naar school. Mama heeft je toen in bed gelegd bij haar en wat geknuffeld. Maar je was erg dwars en wilde niets: niets eten en drinken, niet douchen, helemaal niets. We zijn nog even naar opa en oma gegaan. Je wilde zelfs niet met oma om een worstje bij Monique de slager. Je kwam huilend weer terug. Eenmaal onderweg naar schooltje huilde je moord en brand. Je wilde echt niet. Mama's hart brak maar weet dat jij er doorheen moet gaan. In de klas was het een ramp. Je klampte zich vast aan mama en juf Tine moest moeite doen om je over te pakken. Mama is toen huilend en heel snel weggegaan. Juf Tine beld na een uurtje op dat jij het even heel moeilijk had maar dat jij het nu naar je zin had en lekker aan het kleuren was. Toen mama jou ging ophalen was je heel blij om mamam te zien en liet me allemaal tekeningen zien. LEuk hoor! Juf Tine zei dat je het toch goed hebt gedaan en dat je het tcoh heel leuk vind. Ik hoop maar dat jij snel een vriendje of vriendinnetje ontmoet waardoor je je iets minder eenzaam voelt!

Reageer  

17 september 2012 - In je grote brandweerbed

Eindelijk is je nieuwe slaapkamer af! Mama heeft vanmorgen je bed opgemaakt en zo kon je vanmiddag erin gaan liggen. Helaas had jij hele andere plannen en bleef jij er niet in liggen. Dus toch maar weer in het babybed. 's Avonds heeft papa het nog een keer geprobeerd om bij j e te liggen maar na een half uur heeft papa je toch maar in je babybed gelegd.

Reageer  

13 september 2012 - Een iets mindere dag...

Vandaag ben je voor de 2e keer naar de peuterspeelzaal gegaan. Papa kwam onverwachts thuis omdat de treinen erg verlaat waren, dus die mocht mee naar school. Eenmaal in je klasje begon je te huilen en klampte je helemaal vast aan mama. Mama had het er erg moeilijk mee, dus pakte papa jou over. Juf Tine zei dat ze jou zou overpakken en dat papa en mama meteen weg moesten gaan want anders zou het te moeilijk worden. Je huilde heel erg. Thuis werd mama na een uurtje gebeld door juf Tine om te zeggen dat je het goed deed op school en we geen zorgen moeten maken. Toen we jou weer op gingen halen was je helemaal enthousiast. er was net een jarig meisje wat had getrakteerd op snoepjes. Je maakte een hele blije indruk en dat maakte papa en mama toch weer wat geruster.

Reageer  

11 september 2012 - Spannende dag.

Vandaag is het een heel spannende dag voor jou: in de ochtend naar het consultatiebureau en in de middag voor het eerst naar school!
Mama moest met jou naar het bureau komen omdat je de vorige keer heel stilletjes was en niet liet zien wat je eigenlijk al kon. Ook je lopen werd onder de aandacht gebracht. De kinderarts riep ons binnen en keek gelijk naar je lopen. Daar was helemaal niets mis mee, je loopt goed. Eenmaal binnengekomen maak je gelijk een vrolijke indruk en speelt met alles wat maar los en vast zit. Van de arts moest je blokjes op elkaar stapelen wat je heel goed deed. Een dikke toen voor jouw fijne motoriek. De arts vond je al geweldig goed praten; als een 3-jarige. Mama was hiermee supertrots. Mama vertelde tegen de arts dat jij af en toe nogal driftig kan zijn en dan met al je knuffels kan gaan gooien. Volgens de arts is dit normaal voor een jongen. Die zijn veel meer fysieker ingesteld. Dan is mama ook weer gerust gesteld. Verder was alles keurig en mag je over een half jaar weer terug komen.
En nu het meest spannendste moment van de dag: voor het eerst naar de peuterspeelzaal "De Saffier". Mama had jou al een half jaar geleden aangemeld maar er was nu pas plek: op de dinsdagmiddag en de donderdagochtend. Eind november mag jij ook de woensdagochtend er naar toe. Papa was speciaal thuis gaan werken zodat hij je mee kon wegbrengen. Je vond het reuze interessant toen je je carstasje zelf mocht dragen! Om 13.15 uur opende juf Tine de deuren en mochten we naar binnen. Er was ook nog een hulpjuf MArianne. Eenmaal in de klas ging je gelijk naar de autohoek en daar was je wel zoet mee. Er kwam een ander kindje en die pakte een auto maar dat mocht neit van jou. Toen het muziekje aan ging liepen papa en mama weg. De juf zou jou opvangen. Oooh wat waren papa en mama nerveus. Mama was ook verdrietig omdat ze je alleen moest laten bij vreemden. We hebben even staan te luisteren maar hoorde je niet huilen. Na een half uur werd mam gebeld door juf Tine met de mededeling dat alles goed ging, dat je even wat van slag was door het gehuil van het andere kindje maar dat je nu aan het spelen was. Oef dat is een gerust stelling. Om 15.45 uur mochten papa en mama je weer komen ophalen. De ouders liepen gelijk allemaal de klas in en dat vond je een beetje eng en dging daarom huilen. Maar mama en papa deden jouw troosten en toen was het weer goed. Terwijl jij nog even speelde met de auto's vertelden de juffen dat jij het goed hebt gedaan en dat je het leuk vond. Dat hadden papa en mama ook al wel door want we kregne jou niet meer mee; je wilde blijven spelen. JE hebt al weer zin in donderdag zei je en zelfs de andere dag toen papa en mama in de school moesten gaan stemmen wilde je perse naar je klasje toe om te spelen. Maar er was niemand. Je was helemaal teleur gesteld. Hopelijk zet dit door!

Reageer  

2 april 2012 - Het consultatiebureau

Mama moest vandaag onverwachts naar het bureau want ze waren je vergeten in te plannen. Je moest op een weegstoel wat je erg eng vond en ook moest je staand je lengte gemeten worden. Dat vond je supereng en mama moest je stevig beetpakken. Het moest nog een keer over omdat er niet goed gemeten was. Je lengte was 91.5 cm en je woog 12 kg. Je gewicht is nu iets beter. De vorige keer hadden ze beloofd om dit te bespreken met de arts maar dit is vergeten. De arts vond je er goed uit zien. Je loopt nog wel iets wankel maar dat heeft met je evenwicht te maken. Ze vond je erg goed praten. Omdat je een behoorlijk pittig en slim manneke bent krijg je urgentie op de wachtlijst van de peuterspeelzaal. Je zou zelfs 3 keer per week mogen gaan.

Reageer  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 volgende